Tokyo, London, Rio De Janeiro, New York, Gent, Ibiza, San Francisco, Parijs... You name it en David Fouquaert heeft er ongetwijfeld al gedraaid. Zowel de gebouwen van iconische clubs als de podia van legendarische festivals wereldwijd hebben meermaals op zijn grondvesten gedaverd. Van Glastonbury in de UK via de MTV European Music Awards afterparty in Madrid naar Tomorrowland. Een typisch voorbeeld van een weekendje achter de draaitafels met David. 

Een legendarische DJ word je niet over één nacht. Tijdens de jaren '90 heeft David gedurende 7 jaar heel wat DJ's bediend met de nieuwste platen in platenwinkel Music Man Ghent. in 1999 ruilde hij op weekdagen zijn platenbox voor een boekentas en trok hij voor een jaar naar Amsterdam om geluidstechniek te studeren aan de gerenommeerde School of Audio Engineering (SAE). In de weekends timmerde hij vooral ’s nachts verder aan zijn DJ carrière.

Het concept Mo&Benoelie was ondertussen al meer dan een decenium een veelgevraagd en graag gezien DJ duo in heel België. Begin 21e eeuw heeft David anderhalf jaar als A&R bij R&S Records mogen werken en hee

ft hij  . De internationale  zit niet graag stil! Dat resulteerde in een mmens lange en indrukwekkende cv. Als drijvende kracht achter het DJ duo Mo&Benoelie, die zich stilaan transformeerden tot het DJ duo The Glimmers, werkte hij over de jaren heen mee aan een aantal succesvolle DJ mix albums voor zowel binnen- en buitenlandse labels.

Denk maar aan de ondertussen vintage geworden Eskimo verzamelaars, of aan de voor Blue Note Records allereerste gemixte jazz verzamelaar (Blue Note Sidetracks Volume 1) of aan de eerste twee DJ mix albums voor destijds pas opgerichte hippe Gentse Culture Club. Ondertussen regelde Martje Kremers bij Decked Out! te London al hun DJ boekingen. En met de release van de verzamelaar The Glimmers op Eskimo Recordings in 2004 was hun internationale DJ carrière écht goed vertrokken! Weekend in weekend uit reisde het duo van de ene wereldstad naar de andere. In 2006 volgde DJ Kicks! op het Berlijnse !K7 Records alsook het album Fabric Live 31, een exclusieve DJ mix voor de uberhippe Londense nachtclub Fabric. Eigen producties verschenen op limited vinyl 12"s en vervolgens werden ook 2 albums uitgebracht in eigen beheer; The Glimmers Are Gee Gee Fazzi (2008). The Glimmers present Disko Drunkards (2009). In 2010 verscheen het laatste studio album van The Glimmers: Whomp That Sucker, deze keer op het Duitse label Gomma Records. Ook werden er een hoop officiele remixes gerealiseerd voor heel uiteenlopende artiesten zoals onder meer The Killers, Chemical Brothers, Shirley Bassey, New Order, Roxy Music, Snow Patrol, Phoenix en Aeroplane. Wie aan muziek denkt, denkt aan radio. Ook op dat platform drukte David doorheen de jaren zijn stempel. Hij was meermaals te gast in radiostudio’s te Londen, Sydney, New York, Tel Aviv, Lissabon, Madrid, Ibiza en in Brussel! In 2013 was hij een jaar lang wekelijks te horen op Studio Brussel met zijn 10 minuten durende Veel Te Vroege Weekendmix. En sinds 2013 dus ook de bezieler van de allereerste DJ-School van België! 

djmag