Unknown 1

Tokyo, London, Rio De Janeiro, New York, Ibiza, San Francisco en Parijs. You name it en David, Benoelie van The Glimmers, heeft er ongetwijfeld al gedraaid. Zowel de gebouwen van iconische clubs als de podia van legendarische festivals wereldwijd hebben meermaals op zijn grondvesten gedaverd. Van Glastonbury in de UK via de MTV European Music Awards afterparty in Madrid naar Tomorrowland. Een typisch voorbeeld van een weekendje achter de draaitafels met David.

Een legendarische DJ word je niet over één nacht. In de nineties werkte David tijdens de week zowel bij platenwinkel Music Man Ghent als bij het platenlabel R&S Records waar hij heel wat connecties maakte. In het weekend timmerde hij vooral ’s nachts verder aan zijn DJ carrière. Het concept Mo&Benoelie een veelgevraagd en graag gezien DJ duo in heel België. Rond de eeuwwisseling ging de bal echt aan het rollen toen David in samenwerking het label Eskimo Recordings oprichtte bij platendistribiteur N.E.W.S. Al was dat voor David nog niet voldoende, hij wilde nóg meer skills aanleren en ruilde tijdens de week zijn platenbox voor een boekentas en trok voor een jaar naar Amsterdam om geluidstechniek te studeren aan School of Audio Engineering

Het is duidelijk, David Fouquaert zit niet graag stil! Dat resulteerde in een ondertussen immens lange en indrukwekkende cv. De drijvende kracht achter het DJ duo Mo&Benoelie, die zich transformeerden tot het DJ duo The Glimmers, werkte hij over de jaren heen mee aan 10-tallen succesvolle DJ mix albums voor zowel binnen- en buitenlandse labels. Denk maar aan de ondertussen vintage geworden Eskimo verzamelaars, of aan de voor Blue Note Records allereerste gemixte jazz verzamelaar (Blue Note Sidetracks Volume 1) of aan de eerste twee DJ mix albums voor destijds pas opgerichte hippe Gentse Culture Club.

Ondertussen regelde hun exclusieve boekingsagent Decked Out! te London alle DJ boekingen. En met de release van de verzamelaar The Glimmers op Eskimo Recordings in 2004 was hun internationale DJ carrière dan écht goed vertrokken! Weekend in weekend uit reisde het duo van de ene wereldstad naar de andere.

In 2006 volgde het DJ Kicks! album voor het Duitse !K7 Records alsook de Fabric Live DJ mix voor de hippe Londense club Fabric. Een aantal eigen producties verschenen op verzamelalbums uitgebracht in eigen beheer The Glimmers Are Gee Gee Fazzi (2008). In 2010 verscheen tot op heden het laatste studio album van The Glimmers: Whomp That Sucker

Ook werden er een hoop officiele remixes gerealiseerd voor heel uiteenlopende artiesten zoals onder meer The Killers, Chemical Brothers, Shirley Bassey, New Order, Roxy Music, Snow Patrol, Phoenix en Aeroplane.

Wie aan muziek denkt, denkt aan radio. Ook op dat platform drukte David doorheen de jaren zijn stempel. Hij was meermaals te gast in radiostudio’s te Londen, Sydney, New York, Tel Aviv, Lissabon, Madrid, Ibiza en in Brussel! In 2013 was hij wekelijks te horen op Studio Brussel aan de zijde van Gunther D. met zijn 10 minuten durende Veel Te Vroege Weekendmix.

De allereerste DJ-School van België te Gent werd in april 2013 geopend. Alle Belgische pers was erbij! Sinds de jaren ‘80 was David één van de sleutelfiguren die mee de basis vormden van de Gentse muziekscene die wereldwijd gerenommeerd werd. "De Eerste DJ-School van België! (interview door Trends 14/11/2013)"

Als pionier in België biedt DJ-School enerzijds professionele opleidingen aan en anderzijds recreatieve DJ workshops voor kinderen en jongeren, scholen, organisaties en internationale bedrijven. DJ-School heeft haar steeds actief ingezet voor kwetsbare jongeren en organisaties en ze blijft dit doen omdat we iedere dag opnieuw het verschil willen maken voor elk één! Het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden, educatie en muzikale beleving staan centraal bij DJ-School.

Nawoord
Mijn grootste dank gaat uit naar mijn vrouw, Myriam Degraeve, die me aanmoedigde dit project op mij te nemen ondanks het feit dat ze wist wat ze daar opnieuw voor opgaf. Ze was al voor Mo&Benolie & The Glimmers al aanwezig met liefdevolle steun, praktische hulp, verdraagzaamheid en respect. Ze werkte non stop en keihard door aan haar eigen carrière en ze wachtte geduldig af tot wanneer ik plots weer opdook na talloze dagen, weken en uren van afwezigheid en vergaf me al mijn misstappen. DJ-School kon starten door de know-how die ze ontwikkeld heeft tijdens haar intensieve loopbaan. Ze gaf me de kans dit project in 2013 te beginnen. Ik ontmoette haar in 1989 in Club '55 op de legendarische Kuiperskaai. Haar levensmotto, keeping busy and loving what you do.