Opgericht in 2013 door Myriam & David, beter gekend als "the united forces behind & DJ-School!".
Because we care about people and the creativity of life.

In 2013 gooiden David en Myriam hun deuren open! De Eerste DJ-School van België! (interview door Trends 14/11/2013). Alle Belgische pers was erbij! Sinds de jaren ‘80 was David één van de sleutelfiguren die mee de basis vormden van de Gentse muziekscene die wereldwijd gerenommeerd werd en tot op vandaag nog steeds erkend wordt! In 1989 ontdekten David en Myriam elkaar op de legendarische Kuiperskaai in Club '55. David wilde enkel plaatjes draaien en Myriam wilde enkel dansen op goeie muziek. Tegelijk vergeten David en Myriam nooit wie hen elk apart en samen geinspireerd hebben om tot de oprichting van DJ-School te komen.

Welkom bij DJ-School!
Als pionier in België biedt DJ-School enerzijds professionele opleidingen aan en anderzijds recreatieve DJ workshops voor kinderen en jongeren, scholen, organisaties en internationale bedrijven. DJ-School heeft haar steeds actief ingezet voor kwetsbare jongeren en organisaties en ze blijft dit doen omdat we iedere dag opnieuw het verschil willen maken voor elk één! Het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden, educatie en muzikale beleving staan centraal bij DJ-School.

Master your instrument
Master the music
And then forget about all that bullshit
And just play
(Charlie Parker)

Myriam Degraeve was en is de stille en drijvende kracht achter DJ-School. In 1989 werd ze "muze" van David, ze inspireerde en bleef onvoorwaardelijk steunen. Ondertussen werkte ze aan haar eigen intensieve loopbaan na haar studies in Gent. Een aantal jaren voor de oprichting van DJ-School, stampte ze nog samen met een dokter een instituut uit de grond die internationaal gerenommeerd wordt in de wereld van de hulpverlening. Als ze jong was, legde ze het advies van haar Nederlandse lerares naast haar neer om naar het conservatorium voor piano te gaan in Amsterdam. Ze danste in Den Haag en bij Rose D'Ivry in Oostende. Ze kwam in Gent en wilde uitgaan. Ze zag in 1989 een DJ én leerkracht. In 2013 werd DJ-School opgericht omdat dit de plek zou worden om hun passie voor creativiteit, muziekbeleving en zin voor educatie te delen.

David Fouquaert zat ook niet graag stil! Dat resulteerde in een immens lange en indrukwekkende cv. Als drijvende kracht achter het DJ duo Mo&Benoelie, die zich  transformeerden tot het DJ duo The Glimmerswerkte David over de jaren heen mee aan 10-tallen succesvolle DJ mix albums voor zowel binnen- en buitenlandse labels. Denk maar aan de ondertussen vintage geworden Eskimo verzamelaars, oa. Série Noire Dark Pop & New Beat 1 en 2 of aan de voor Blue Note Records allereerste gemixte jazz verzamelaar (Blue Note Sidetracks Volume 1) of aan de eerste twee DJ mix albums voor destijds pas opgerichte hippe Gentse Culture Club. Rond de eeuwwisseling ging de bal echt aan het rollen toen David in samenwerking het label Eskimo Recordings oprichtte bij platendistribiteur N.E.W.S. Al was dat voor David nog niet voldoende, hij wilde nóg meer skills aanleren en ruilde tijdens de week zijn platenbox voor een boekentas en trok voor een jaar naar Amsterdam om geluidstechniek te studeren aan School of Audio Engineering.
Wie aan muziek denkt, denkt aan radio. Ook op dat platform drukte David doorheen de jaren zijn stempel. Hij was meermaals te gast in radiostudio’s te Londen, Sydney, New York, Tel Aviv, Lissabon, Madrid, Ibiza en in Brussel! In 2013 was hij wekelijks te horen op Studio Brussel aan de zijde van Gunther D. met zijn 10 minuten durende Veel Te Vroege Weekendmix.

License2Publish is de beheersvennootschap van de Vlaamse krantenuitgevers die hun auteursrechten beschermt en het gebruik van hun beschermde krantenartikels door derden beheert. DJ-School heeft de krantenartikels, reportages in magazines moeten verwijderen / Deeplinking volgt.

Eerste Vlaamse dj-school opent in Gent HLN weekendeditie 20-21/4/2013

Eerste Belgische dj-school opent haar deuren in hartje Gent De Morgen 4/5/2013

Eerste Belgische dj-school vindt plek aan Kuiperskaai Het Nieuwsblad 17/5/2013

Het is vakantie, tijd om naar school te gaan: De DJ-School De Standaard 26/6/2013

Onze man wordt dj Humo deel 1 16/7/2013
Onze man wordt dj Humo
deel 2 23/7/2013

De dj’s op het festival Tomorrowland hebben duidelijk veel mensen geïnspireerd,
want de allereerste dj-school van Vlaanderen kan de aanvragen nog amper bijhouden.
De school in Gent bestaat nog maar drie maanden, maar de eerste workshops zijn al allemaal volzet.

TV Reportage VTM nieuws 31/7/2013

DJ-en is een ambacht Poppunt magazine najaarseditie 2013

Eerste Vlaamse DJ-School is schot in de roos Gazet van Antwerpen weekendeditie 26-27/10/2013

De Eerste DJ-School van Belgë Trends 14/11/2013