Full C 1 Full C 2 Full Course 5 Full C 4

DJ Basics is onze instapformule en het eerste deel van de DJ Full Course opleiding. Het is de ideale formule voor een uitgebreide professionele basis of om je basistechnieken en algemene kennis bij te sturen en aan te scherpen. We leren werken met de Pioneer multimediaplayers, de hedendaagse standaard in professionele DJ booths wereldwijd.

Programma: Wat is DJ’en? Analoog versus digitaal DJ’en I Verschillende digitale muziekformaten I BPM & Song Structure Basics I Beat matching I Quantisation & Synchronisation I Cue points & multiple cue points I Fader use, EQ-ing & filtering I Cue’s, loops, hot cue’s & hot loops I Basic FX & Filters I Harmonic mixing I DJ library I iTunes integratie I Gain structure.

Methode: Je krijgt een duidelijk beeld  en een stevige basis van wat een DJ moet kennen en kunnen.
Aan de hand van praktische oefeningen leer je werken met het meest geavanceerde DJ materiaal die in de hedendaagse DJ-wereld gehanteerd wordt door top DJ’s. Daarnaast leren we hoe je je eigen DJ-set op de beste manier kunt voorbereiden met het gebruik van Music Management Software. Via professionele vorming en coaching krijg je een uitgebreide basisopleiding om aan de slag te gaan als DJ, ook als bijverdienste.

Praktisch: Om te kunnen deelnemen is helemaal geen voorkennis vereist, we starten vanaf nul. Onze professionele DJ opleiding is in het geheel genre-overschrijdend waardoor je de aangeleerde technieken kan toepassen op elke muziekstijl. Je mag uiteraard je eigen muziek meebrengen tijdens je lessen zodat we jou nog efficiënter kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding. Je lessen gaan door in groepjes met hooguit 6 à 8 deelnemers. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Elke les start met een theoretische uiteenzetting van een aantal topics waarna je direct aan de slag gaat. Hands-on ervaring en volledig praktijkgericht!

Voorwie: Op muziekbeleving staat geen leeftijd en de opleiding richt zich tot alle geïnteresseerden die zich in dit boeiend vakgebied willen vastbijten, hetzij met professionele doeleinden, hetzij als bijverdienste of als hobbyist. Ook DJ’s met enige ervaring of met een pas gestarte carrière die zich willen bijscholen of ‘upgraden’ behoren tot onze doelgroep.

Algemeen:  DJ Basics I 7 sessies over 7 weken van 2,5u

Data:
Reeks 1 op dinsdag 4/9, 11/9, 18/8, 25/9, 2/10, 9/10 en 16/10 van 14u00 tot 16u30 I nog 3 plaatsen I inschrijven
Reeks 2 op dinsdag 4/9, 11/9, 18/8, 25/9, 2/10, 9/10 en 16/10 van 19u30 tot 22u00 I volzet
Reeks 3 op donderdag 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10 en 18/10 van 19u30 tot 22u00 I inschrijven

Locatie: DJ-School, Kuiperskaai 17KV, 9000 Gent

Praktisch: Je bent welkom vanaf 19u15 zodat we om 19u30 kunnen starten met de les. Indien je om praktische redenen of om professionele redenen een les uit de reeks niet kan bijwonen, dan wordt samen met de docent overeengekomen om de gemiste les in te halen op een ander tijdstip.

Privéles: Je kan deze module ook privé volgen. Contacteer hiervoor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..